PTE

آشنایی با آزمون:

 آزمون پی تی ای PTE یک آزمون بین المللی بسیار معتبر، استاندارد و مهمتر از همه کامپیوتر محور بوده که روز به روز به محبوبیت و شهرت این آزمون در تمام دنیا افزوده می شود. متاسفانه در حال حاضر این آزمون در کشور خودمان ایران برگزار نمی شود. برای شرکت در این آزمون می توانیم به صورت آنلاین و با ایجاد حساب کاربری در سایت پیرسون بوک و یا اصطلاحا خریداری کنیم. مرکز آزمون خود را می توانیم از لیستی که خود وب سایت پیرسون در اختیار ما قرار می دهد انتخاب کنیم. برخی از این مراکز عبارتند از نمایندگان پیرسون در شهرهای مختلف کشورهای همسایه ما، ترکیه، امارات، آذربایجان، عراق و یا کشورهایی نظیر استرالیا، نیوزلند و غیره. نکته قابل توجه در این قسمت این است که ثبت نام در این آزمون به منزله پشتیبانی برای ویزای کشور مقصد نخواهد بود، لذا ما باید ویزای خود را برای ورود به کشور مورد نظر از طرق دیگر مانند ویزاهای توریستی اخذ نماییم. 

 این آزمون  مثل آزمون IELTS آیلتس که دارای دو مدل جنرال و  آکادمیک بوده و با یک تفاوت کوچک دارای سه حالت: جنرال و آکادمیک و  young learnersمی باشد. تفاوت مدل جنرال در این موضوع است که مدرک این آزمون منقضی نمی شود اما دانشگاه ها و حتی سازمان ها و دولتهای مهاجر پذیر این مدل PTE پی تی ای را مورد پذیرش قرار نمی دهند. PTE young learners, مربوط به دانش آموزان می باشد و آن دسته از عزیزانی که قصد ادامه تحصیل در مقاطع ابتدایی، راهنمایی و متوسطه را دارند باید در این آزمون شرکت نموده و کارنامه خود را به مرکز آموزشی مد نظر خود ارسال نمایند.  

و اما مهم ترین مدل این آزمون که همان PTE Academic پی تی ای می باشد. 

افرادی که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه های تراز اول دنیا را دارند و یا به دنبال مهاجرت به کشورهای استرالیا و نیوزلند هستند، برای کسب امتیازات لازم باید در این مدل از آزمون شرکت کنند. قیمت این آزمون ثابت نیست و نسبت به شهر و کشور مورد نظر متغیر می باشد، و می توان لیست کامل این مراکز را به همراه قیمت آزمون در آن مرکز و همچنین روز و ساعات آزمون را حتی بدون داشتن حساب کاربری در سایت پیرسون ملاحظه نمود.

 

کل زمان این آزمون حدود 3 ساعت می باشد. و شاید بتوانیم مدعی باشیم که مزیت و برتری این آزمون نسبت به آزمون IELTS این است که کاملا کامپیوتر محور بوده و به هیچ عنوان ممتحن انسانی وجود ندارد؛ و این موضوع بدین معنی است که سلیقه ی شخصی در نمره دهی حذف می گردد؛ و طبیعتا نمراتی که افراد می گیرند می تواند واقعی تر از نمرات دیگر آزمون ها باشد.

اما سوال مهمی که درباره ی آزمون پی تی ای PTE  بسیارمطرح می گردد، این است که آیا پی تی ای اعتبار برابر با آیلتس و تافل را دارد و یا اینکه چه مراکز، دانشگاها و یا کشور هایی آین آزمون را می پذیرند( برای یافتن پاسخ این سوال، اینجارا کلیک کنید)

بخش های این آزمون

اولین قسمت این آزمون، قسمت معرفی خود می باشد. البته قابلیت تست میکروفون، قبل از شروع آزمون برای ما وجود دارد. در ابتدا پنجره ای باز میشود و با Play کردن یک قسمت اگر صدا را واضح شنیدیم یعنی هدفون ما به درستی کار می کند. سپس وارد بخش های آزمون می شویم. اولین بخش آزمون ما قسمت Speaking است.

در آزمون پی تی ای PTE هر 4 مهارت ما به صورت دو به دو و یا حتی سه تا با هم و به صورت در هم تنیده سنجیده می شود. بطور مثال، قسمتی وجود دارد که برای ما یک سخنرانی پخش میشود و ما باید پس از گوش دادن،  همان جملات را مجدد بازگویی کنیم که قطعا این قسمت هم Speaking و هم Listening  ما را می سنجد. در ابتدای آزمون پی تی ای PTE، ما وقت داریم تا در حدود یک دقیقه خودمان را معرفی کنیم. این قسمت اصلا نمره دهی نمی شود و دلیل انجام این قسمت این است که کامپیوتر صدا و تن صدای ما را شناسایی کند و در ادامه آزمون صدای ما را مورد ارزیابی قرار دهد و صدای ما را از صدای محیط تمییز دهد. البته در صورت در خواست ما، سایت پیرسون می تواند این قسمت را برای مرکز مورد نظر ما ارسال کند.

 

Speaking

در قسمت Speaking آزمون پی تی ای PTE، اولین موردی که ما با آن روبه رو می شویم قسمت read aloud می باشد. 

Read Aloud

در این قسمت 6 الی 7 پاراگراف به ما داده می شود که ما برای هر کدام 40 ثانیه زمان داریم که هر پاراگراف را برای خود بخوانیم. سپس، بعد از باز شدن میکروفون برای ما،  40 ثانیه زمان داریم که آن پاراگراف را بلند برای کامپیوتر بخوانیم. نکته ی قابل مشاهده این است که در این قسمت مهارت های گفتاری و خواندن، هر دو باهم مورد سنجش واقع می شوند.

 

 Repeat Sentence

در این قسمت بین 10 تا 12 جمله انگلیسی به صورت تک تک برای ما پخش می شود و ما باید آن ها را عینا تکرار کنیم. همان طور که ملاحظه می فرمایید، در این بخش دو مهارت  listening و  speaking با هم سنجیده میشود و روان خوانی، تلفظ و بخاطر آوردن آن جمله برای ما بسیار اهمیت دارد.

 

Describe Image

 در این قسمت، 6 الی7 عکس، تصویر یا نمودار به ما داده می شود و ما باید آن را توصیف کنیم. نکته مهم در این بخش این است که باز هم روان صحبت کردن و تلفظ دقیق ما مورد توجه است و ما فقط هر آن چه که می بینیم را مورد شرح دادن قرار می دههیم و اصلا نیازی به تحلیل نیست.

 Retell Lecture

در این بخش، چند سخنرانی معمولا 90 ثانیه ای برای ما پخش می شود و  ما برای هر کدام نوت برداری کرده و آن سخنرانی را بازگو می کنیم. در این قسمت توانایی شناسایی کلمات کلیدی از اهمیت زیادی برخوردار است. در این قسمت آزمون پی تی ای PTE نیز مهارت های شنیداری و گفتاری با هم سنجیده می شوند.

 

Answer Short Question

در این قسمت آزمون پی تی ای PTE، چند سوال کوتاه (10 الی 12) به ما داده می شود که جواب آن ها یک یا دو کلمه است. این سولات یا به صورت 2 یا 3 گزینه ای هستند یا باید با دانش خود، جواب داده شوند. در این قسمت نمره منفی وجود ندارد و سوالات از راحت به سخت سیر میابند. 

 

بعد از قسمت speaking ما وارد قسمت writing می شویم.

writing

در این قسمت دو آیتم وجود دارد:

در آیتم اول که دارای 2 یا 3 متن است، ما باید متن را خوانده، کلمات کلیدی را برداشته و در 10 دقیقه هر متن را خلاصه کنیم. نکته ی مهم این قسمت این است که خلاصه ی ما باید بین 5 تا 75 کلمه و در قالب یک جمله (فقط دارای یک نقطه)  باشد. در نتیجه، این قسمت مهارت های خواندن و نوشتن ما را مورد سنجش قرار می دهد.

قسمت بعدی بخش نوشتاری، نوشتن یک مقاله یا essey است که این هم می تواند یک یا دو موضوع داشته باشد. بر خلاف آزمون آیلتس که برای نوشتن مقاله 40 دقیقه وقت داریم، در این قسمت فقط 20 دقیقه وقت برای تایپ کردن یک متن 200 الی 300 کلمه ای داریم پس در این قسمت، سرعت عمل ما نقش کلیدی در نوشتار ما دارد.

Reading

در قسمت بعد یعنی reading  آزمون پی تی ای PTE آیتم های مختلف آزمون الزاما ترتیب مشخصی نداشته و امکان جا به جایی آنها وجود دارد. 

Re-order Paragraph

در این قسمت 2 یا 3 متن حداکثر 7 پاراگرافه به ما داده می شود که پاراگراف های آن در جای درست خود قرار ندارند و ما باید به صورت drag and drop این پاراگراف ها را در جایگاه مناسب خود قرار دهیم. نکته مثبت این قسمت این است که در توالی حداقل دو به دو ی درست پاراگراف ها، به ازای هر جفت، یک نمره به ما تعلق می گیرد.

 

 Multiple Choice, Choose Single Answer

در این قسمت همانطور که از اسمش پیداست 2 الی 3 سوال چند گزینه ای به ما داده می شود که در هر سوال فقط یک جواب درست است

Multiple Choice, Choose Multiple Answers 

در این قسمت اما 2 الی 3 سوال چند گزینه ای به ما داده می شود که در هر سوال بیش از یک گزینه نیز می تواند درست باشد. اما نکته قابل توجه این است که به ما گفته نمی شود در هر سوال چند گزینه صحیح وجود دارد. در نتیجه این قسمت دارای نمره منفی می باشد و به ازای هر گزینه غلط، یک گزینه درست ما خنثی می شود.

Fill in the Blanks 

در این قسمت یک متن حدود 6 خط به ما داده می شود و درون متن چند جای خالی وجود دارد که ما باید جاهای خالی را پز کنیم. این جای خالی ها خود به دو دسته تقسیم می شوند. در نوع اول، با کلیک بر روی جای خالی چند گزینه برای ما فعال می شود و ما از بین آن گزینه ها، یکی را انتخاب می کنیم. در حالت دوم اما چند کلمه (بیش از تعداد جای خالی ها) به ما داده می شود و ما می بایست جاهای خالی را با استفاده از آن کلمات پر کنیم.

سپس قسمت READING ما به اتمام می رسد و ما میتوانیم به صورت دلخواه انتخاب کنیم که 10 دقیقه استراحت داشته باشیم یا خیر. اگر نیاز به ده دقیقه استراحت داشته باشیم دستمان را بلند می کنیم و مسئول آزمون ما را از صفحه خود log out می کند و ما به داخل محوطه مرکز می رویم استراحت می کنیم. سپس،  برمی گردیم و به محض اینکه پشت صندلیمان قرار گرفتیم، مسئول آزمون دو مرتبه مارا log in می کند و می توانیم آزمون خود را ادامه دهیم. بعداز استراحت دلخواه وارد بخش listening می شویم.

اولین قسمتی که برای listening آزمون پی تی ای pte وجود دارد قسمت  summarize spoken textمی باشد .

Summarize Spoken Text

در این قسمت یک سخن رانی 90 ثانیه ای برای ما پخش شده و 10 دقیقه زمان در اختیار ما قرار می گیرد تا خلاصه ی این فایل صوتی را در قالب یک متن 70 کلمه ای بنویسیم. نکته ی مثبت این قسمت این است که ما محدودیت تعداد جمله برای نوشتن متن خود نداریم. 

Multiple Choice

این قسمت مثل قسمت چند گزینه ای بخش خواندن می باشد و مثل همان قسمت، چند گزینه ای های تک جوابی و چند گزینه ی چند جوابی وجود دارد. در قسمت تک جوابی ما می شنویم سخنرانی را یا آن قسمت شنیداری را و پاسخ مد نظر را انتخاب می کنیم و در قسمت چند گزینه ای و چند جوابی باز هم گزینه هایی که فکر میکنیم صحیح است را باید انتخاب بکنیم اینجا  هم به ما گفته نمیشود که چند گزینه صحیح است فقط دقتی که باید داشته باشیم دراین چند گزینه اگر گزینه ای اشتباه انتخاب کنیم نمره منفی دارد و یکی از جواب های صحیح مان را از بین می برد.

 

Highlit Correct Summary

در این قسمت پس از گوش دادن به یک فایل صوتی، باید بهترین و کامل ترین خلاصه برای آنچه که گوش دادیم را انتخاب کنیم. معمولا باید این انتخاب را بین 4 گزینه انجام دهیم. سپس با کلیک بر دکمه ی next، به قسمت بعد می رویم. 

 Select Missing Words

در این قسمت یک قایل صوتی از سخنرانی شخصی پخش شده و درباره ی یک موضوع صحبت می شود اما  آخرین جمله، به صورت بوق برای ما پخش می شود و ما باید با درک درستی که از آن فایل شنیداری داریم و گزینه هایی که برای ما وجود دارد یکی از گزینه ها که مرتبط ترین و کامل ترین می باشد و می تواند آن قسمت حذف شده را به شکل صحیح و مناسب تکمیل کند را انتخاب کنیم.

 

Highlight Incorrect Words

 این بخش به این صورت است که یک متن در مقابل ما و بر روی صفحه رایانه نمایش داده شده و فایل صوتی همان متن برای ما پخش می شود. اما نکته قابل ملاحظه این است که در این متن چند کلمه وجود دارد که با آن په که گفته می شود متفاوت است. بطور مثال در قسمتی کلمه گفته شده mission،و می باشد و emision کلمه نوشته شده  ما فقط باید روی این کلمات کلیک کنیم تا آن کلمه به حالت زرد رنگ در آورده شود. در این قسمت معمولا دو متن وجود دارد. متن اول با سرعت کم تری توسط کامپیوتر خوانده شده و کلمات مورد نظر راحت تر قابل شناسایی هستند در حالی که سرعت خواندن در متن دوم بیشتر بوده و کلمات مورد نظر شباهت بسیاری با هم دارند. به خاطر داشته باشید که ایین قسمت نمره منفی دارد و هر کلیک اشتباه، سک کلیک صحیح را خنثی می کند.

 

Fill in the Blanks

یکی دیگر از قسمت های listening آزمون پی تی ای pte که قسمت بسیار مهمی نیز هست که حتی   spellingو dictation ما را نیز مورد سنجش قرار می دهد، قسمت fill in the blanks  می باشد که با قسمت های دیگر متفاوت است. در این قسمت، یک متن روی صفحه کامپیوتر نمایش داده می شود که یک سری از کلمات این متن به صورت جای خالی مطرح می شود. این متن توسط کامپیوتر برای ما پخش می شود و ما باید جاهای خالی متن را با توجه به فایل صوتی پخش شده، پر کنیم. توجه داشته باشید که در صورت وجود ایراد های گرامری (مثل s سوم شخص) از ما نمره کم خواهد شد. 

Write from Dictation

 آخرین قسمت و به نظر بسیاری از افراد مهمترین بخش از Listening ما بخش write from dictation  است، یعنی نوشتن جمله ای که توسط گوینده برای ما بخش می شود. در این قسمت به صورت جدا از هم، 3 یا 4 جمله برای ما پخش شده و ما باید همه ی جملات را عینا تایپ کنیم. و این قسمت  به علت اینکه  listenigو dictation و spellig ما مورد سنجش قرار  می یگیرد، بخش مهمی تلقی می شود. هم چنین در این بخش ، wrting ما هم  با توجه به لغت و گرامر مورد نظر ارزیابی قرار می شود زیرا اگر لغتی را اشتباه بنویسیم  یا اگر جمله را ناتمام بگذاریم و یا حتی اگر در پایان جمله نقطه نگذاریم، از نمره ی wrting ما کم میشود.

پس مشاهده می شود که در هم تنیده بودن نحوه ی ارزیابی مهارت های مختلف کاملا در نظر گرفته می شود

 بعد از این قسمت آزمون ما تمام می شود و مسئول سنتر پایان آزمون را در سیستم برای ما ثبت می نماید .

 نتیجه ی آزمون

بر خلاف آزمون آیلتس که نتیجه آزمون ما به صورت کاغذیداده می شود، نتیجه آزمون پی تی ای PTE ما به صورت مجازی در سایت پیرسون قابل مشاهده است. در ابتدا سایت پیزسون با ارسال یک ایمیل به ما اجازه ی ورود به حساب کاربری شخصی و مشاهده نمرات خود را می دهد. نتیجه ی آزمون را طبق کارنامه ی زیر می توان مشاهده کرد که کاملا مشخص است که نمرات مربوط با مهارت ها و زیر مهارت ها در اختیار ما قرار می گیرد.

نکته دیگری که در نمره دهی این آزمون وجود دارد و در همه قسمت ها مشاهده می شود این است که ما 4 نمره برای 4 قسمت و 4مهارت اصلی دریافت می کنیم اما یک سری نمره نیز به عنوان زیر شاخه های این مهارت ها هستند. بطور مثال زیر شاخه های قسمتSpeaking شامل روان خواندن وتلفظ وگرامر می شود و به همین ترتیب مهارت های مختلف زیر شاخه های متفاوتی دارند .

گاهی اوقات سایت  pearsonپیرسون  زودتر از زمان موعد یعنی پنج روز حتی ظرف مدت 24ساعت جواب ها را اعلام می نماید. این سرعت عمل به این علت است که کامپیوتر تمام کارهای تصحیح را انجام می دهد و شخص خاصی این وظیفه را عهده دار نیست. اما این به این معنی نیست که ما اجازه ی اعتراض نداریم. با پرداخت هزینه ای حدود 60000 هزار تومان کامپیوتر به صورت مجدد آزمون ما را مورد ارزیابی قرار می دهد و نتیجه آزمون ما مجددا اعلام می گردد .