1.از کلمات جدید استفاده کنید
سعی کنید وقتی به دنبال معنی کلمه ای در دیکشنری خود می گردید علاوه بر فهمیدن معنی فارسی ان به مترادف های ان نیز دقت کنید و از ان ها در ایمیل به دوست خود،نوشتن رایتینگ و حتی مکالمات خود استفاده کنید.
2.سعی کنید هر روز یک مطلب به انگلیسی بخوانید.
اگر دانش اموز یا دانشجو نیستید و خیلی وقت است از محیط اکادمیک فاصله گرفتید و مطالعه بالایی ندارید سعی کنید هر روز با خواندن بخشی از مجله،روزنامه،کتاب و یا دریای مقاله هایی که در اینترنت موجود است مطالعه خود را بالا ببرید.در این روش شما نه تنها به اطلاعات خود می افزایید بلکه کلی کلمه و لغات جدید به دایره لغات شما اضافه خواهد شد.
3.روش ریشه شناسی لغات
بسیاری از کلمات در انگلیسی ریشه مشابه یا پسوند و پیشوندی دارند که در واقع منشا ان ها به زبان یونانی و یا لاتین بر می گردد.با دانستن ریشه کلمات شما می توانید معنی هر کلمه ناشناخته ای که می بینید را حدس بزنید.کلاس و دوره انلاین یادگیری لغت زبان استاد بهجتی نیز با استفاده از این روش ریشه شناسی در اموزشگاه زبان گیشا(کوکی) مخاطبان بسیاری پیدا کرده و اگر دنبال یادگیری لغات به ساده ترین روش ممکن و کیفیت بالا هستید از شرکت در این کلاس غافل نشوید!این روش یک امر کاربردی برای حل تست های مخصوص ریدینگ و لغات ایلتس،تافل و کنکور های مختلف است.
4.نوت برداری
(ساختن لیست)
برای انجام این کار شما نیاز به دفتر دارید.شاید پیش پا افتاده ترین روش ممکن نوشتن لغات به صورت کتبی و درست کردن لیستی از ان ها به همراه معنی می باشد.در این روش شما دیکشنری مختص به خود را می سازید و هروقت به کلمه تازه ای برخوردید ان را در دفتر یا لیست خود وارد می کنید.
5.مرور روزانه یا هفتگی
از تاثیر دوره روزانه یا هفتگی لغات غافل نشوید زیرا تنها راه تثبیت ان ها در ذهن شما دوره مداوم و مکرر ان است.این را بدانید که تنها ثبت و یادداشت لغات به تنهایی کافی نیس و شما حتما باید به مرور و بازخوانی مجدد ان ها بصورت روزانه یا هفتگی بپردازید.
6.با کلمات جمله بسازید.
افراد مختلف روش یادگیری و اموزش خاص خود را دارند.یکی با دیدن تصاویر و دیگری با ضبط صدا می تواند به پروسه یادگیری خود کمک کند.از هر روشی که استفاده می کنید از این نکته مهم غافل نشوید که ساختن جمله به یادگیری لغات به صورت کاربردی کمک می کند.بعد از یادگیری لغات جدید سعی کنید با ان ها مثال و جمله های خنده دار بسازید تا حتما در ذهنتان ثبت شود.
7.استفاده از فلش کارد
شاید لغات کتاب 504 را به خاطر اورید که در فلش کارت نوشته شده اند و شما می توانید با خواندن و حمل ان ها در هرجایی که هستید برای حفظ لغات اقدام کنید.این روش برای تدریس و کمک به یادگیری لغات به کودکان نیز موثر است و از ان ها در تدریس در اموزشگاه زبان در گیشا (کوکی) نیز استفاده می شود.اگر داوطلب ازمون های کنکور،تافل یا ایلتس هستید می توانید فلش کارت خود را به هر روشی که علاقه مند هستید بسازید.می توانید از کشیدن تضاویر،جمله یا هر روش دیگری که به شما کمک می کند استفاده کنید.
8.از بازی کمک بگیرید.
اگر در کلاس های گروهی شرکت می کنید می توانید با کمک بازی های مختلف مثل پانتومیم،heads up و .. و هزاران بازی فکری دیگر به تقویت دایره لغات خود کمک کنید.در کلاس های اموزشگاه کوکی نیز از این روش برای مرور لغات و اموزش استفاده می شود. اموزش این بازی که همراه با یادگیری لغت زبان انگلیسی هست را در این مقاله بخوانید
9.از دیکشنری استفاده کنید.
بسیاری از زبان اموزان به این عادت کرده اند که اگر به کلمه جدیدی برخوردند سریع به معلم خود رجوع کرده و معنی ان را دریابند.ولی استفاده از دیکشنری در کلاس شما را از انفعال در می اورد و رفتن به جستجوی معنی کلمات با استفاده از دیکشنری جیبی و انگلیسی به انگلیسی کمک می کند تا شما معنی کلمه را بهتر به خاطر بسپارید تا اینکه منتظر جواب سریع و اماده از معلم خود باشید.
10.از تاثیر فیلم و سریال و موزیک غافل نشوید!
اگر علاقه مند به تماشای فیلم و سریال هستید ان را به فعالیتی هدفمند تبدیل کنید و سعی کنید لغات جدید یاد بگیرید و ان ها را یادداشت کنید.به مرور زمان متوجه می شوید که ان ها در همه فیلم و ها سریال ها به صورت های گوناگون تکرار می شود. اگر این روش را برای حفظ لغات انگلیسی انتخاب میکنید حتما مقاله ''یادگیری زبان انگلیسی به کمک فیلم'' را بخوانید
مقاله یادگیری زبان انگلیسی با گوش دادن به موسیقی هم کمک کننده خوبی برای یادگیری لغات زبان انگلیسی هست
و در اخر اگر علاقه مند به شرکت در کلاس انلاین ریشه شناسی استاد بهجتی میتونید با شماره 09371179293 در واتساپ در ارتباط باشید.
امیدوارم این مقاله پاسخگوی تمام سوالات شما به چگونگی یادگیری لغات برای شرکت در ازمون های مختلف مثل ایلتس،تافل و حتی یادگیری لغات 504 و لغات باشد.
سارا عظیمی پور
مدرس اموزشگاه کوکی